Tijdlijn omhakken bomen Ingrid Bergmanstraat Eik dossier - Eik

Eik in Filmwijk

Tijdlijn omhakken bomen Ingrid Bergmanstraat

Tijdlijn omhakken bomen Ingrid Bergmanstraat


De gemeente Almere heeft op 16 november zonder inspraak bomen die in mijn uitzicht stonden omgehakt. Een tijdlijn.

 

13 oktober 2017

Hoor bij toeval dat de gemeente bomen in de Ingrid Bergmanstraat wil gaan omhakken. Kan er een dozijn zien vanuit woonkamer BouwRAI. Nooit info gehad als bewoner, of inwoner van de Filmwijk BouwRAI (Gemeente heeft 25 jaar geleden toegezegd om juist bomen te planten die niet na 25 jaar zouden worden omgehakt.) Ook geen informatie op de gemeente website dat er iets bezig was.

 

18 oktober 2017

Bezoek ambtenaren a. en b.  Zien het uitzicht vanuit de woonkamer met de bomen, Vinden me inderdaad een "direct betrokkene". Hebben geen zin om het hele proces over te doen. Krijg wel het rapportje en de officiële brief later op de dag in de bus. Mag tot maandag/dinsdag daarop reageren. Geven me echter maar 1% kans dat er iets wordt gewijzigd.

Ambtenaar c. belt ook nog die dag. Meer regie persoon. Gezegd dat ik het rapportje zou krijgen en daarop mocht reageren en dat ik daar tevreden mee was voor het moment.

 

18 oktober 2017

Brief naar de Contact wethouder voor Filmwijk. Uitgenodigd voor Luitconcert met eiken op de achtergrond.

 

20 oktober 2017

Drie vragen n.a.v. brief en rapportje. Waarom is plan een andere boom om te hakken dan in het rapportje staat? Antwoord: betere kroonvorming. Is het mogelijk de originele meetgegevens  te krijgen? Nee. Pagina met leidingen is onleesbaar. Kan ik een betere, leesbare kopie krijgen? Nee. Antwoorden van ambtenaar a.

Ook gevraagd om iets meer tijd dan de paar dagen die ik had gekregen. Geen reactie.

 

24 oktober 2017

Antwoord met reactie opgestuurd naar ambtenaar a. met c.c. aan ambtenaar c. Op tijd. Blijkt dat er essentiële fouten in de bewerking van de meetgegevens in het rapport staan. Er is ook geen rekening gehouden met het speciale karakter van Filmwijk BouwRAI

Daaropvolgende weken geen enkele reactie gehad. Ondanks vele, vele malen aandringen bij ambtenaar a. en c.

 

3 november 2017

Beklag gedaan bij ambtenaar c. Deze geeft de volgende dag als antwoord dat ambtenaar d.  heeft toegezegd het  te gaan opnemen. (Van ambtenaar d. nooit iets gehoord.)

 

8 november 2017

Klacht ingediend omdat ik ondanks toezeggingen geen antwoord krijg. 

 

14 november 2017

Ambtenaar b. en ambtenaar e. staan voor de deur.  Over mijn klacht. Ambtenaar e. komt bijzonder intimiderend over.  Heeft echter nog mijn antwoord d.d. 24 oktober, noch mijn klacht gelezen. "Bomen gaan donderdag om." Zegt echter wel toe om nog dezelfde dag mijn antwoord op het rapportje te lezen.

 

15 november 2017

Ambtenaar e. heeft zich niet aan zijn woord gehouden. Tweede klacht hierover ingediend. Gevraagd om fatsoen op te brengen in ieder geval mijn antwoord te lezen voor er wordt gehakt.

 

16 november 2017

's Nachts getweet door ambtenaar f. Zou zijn gebeld door auteur rapportje. Niet dus tweet ik terug. Vraag hem en de twee verantwoordelijke wethouders om eerst mijn antwoord te lezen alvorens te gaan hakken. regelmatig herhaald. Uiteraard geen reactie.

Bomen worden gewoon omgehakt. Zonder informatie, zonder inspraak. Onvrede hierover op Twitter duidelijk laten blijken in de volgende dagen.

Vijf (5) minuten nadat de boom die midden in mijn uitzicht stond was omgehakt door auteur rapport. Was nauwelijks te verstaan door auto telefoon. Heb zo goed en zo kwaad als dat ging nog wat uitgelegd. Zou nog contact opnemen.

 

29 november 2017

Gesprek op stadhuis met ambtenaar g. en h.

Ambtenaren blijven bij standpunten lijkt het. Vinden schijnbaar dat ik niet weet waarover ik praat.  Omkering gaat volgens hen niet werken omdat de onderste laag niet is ingeklinkt (ongerijpt). Proberen (foute) dikte-berekeningen in het rapport te bagatelliseren.

 

20 december 2017

Telefoontje ambtenaar g: schriftelijk antwoord gaat niet lukken. Willen het zorgvuldig doen (begrijp ik, ik had ook graag meer dan een paar dagen de tijd gehad voor mijn antwoord.

 

18 januari 2018

Na drie maanden nog geen reactie van de wethouder.

 

29 januari 2018

Ambtenaar g. op antwoordapparaat. Er kwamen belangrijker zaken tussen. Er was een griepgolf. Ze willen zorgvuldig werken. Maar ik krijg zeker nog een antwoord.

 

1 februari 2018

Ambtenaar g. op antwoordapparaat en e-mail. c.c. ambtenaar h. Gaan volgende week echt antwoord geven.

 

9 februari 2018

Ambtenaar g. stuurt e-mail. Brief ligt klaar maar moet eerst nog worden beoordeeld en goedgekeurd.

 

14 februari 2018

Brief binnen. Zoals verwacht geen inhoud.

Er waren eens eiken in Filmwijk

Documenten en Media

Klikpaden

Documenten
  • thumbnail
    Right Now by

    {title}