8 mei 2018 - Vokem in Merksem

Blogs

Vokem in Merksem

8 mei 2018

Wie zegt dat zingen in een koor niet gevaarlijk kan zijn? Om de koorleden zicht te geven op de dirigent erder in de Sint-Bartholomeus kerk in Merksem een tijdelijk verhoogd podium gebouwd. Hoe ziet dat eruit? Nu, neemt een paar hoge tafels, anderhalve meter hoog, en plaatst die tegen elkaar. Daarvoor nog wat lage tafels, et voila, een prodium. Je moet wel zo'n meter hoogteverschil overbruggen, en je moet niet een stap teveel naar achteren zetten. Voor het Vokem koor geen probleem. Zon buiten, Vivaldi binnen de  ptreden in de Sint-Bartholomeus.  Vivaldi en nog wat andere Italiaanse Barok meesters: Franceso Durant en Allesandro Marcello. 

Een koor alleen is maar een koor alleen, daarom had Vokem een orkest uitgenodigd en enkele solisten,  waaronder een hoboïste. Prettig. Want alleen zang is toch wat zwaar voor mijn renaissance-oren. 

Uiteraard wordt er naderhand bier geschonken - Westmalle -  in niet al te grote glazen, wat voor zo'n receptie OK is. Ik geloof dat er ook wijn was, maar uiteraard nam bijna niemand dat: in Antwerpen weten ze wat lekker is.

 

Nog wat foto's:

 
   
 

 

More Blog Entries

Welke generatie boomambtenaar is uw favoriet?

Almere is een jonge stad, toch zijn er al vele generaties boomambtenaren geweest die zich met...

Eiken in de Filmwijk BouwRAI voor ze werden omgehakt

Twitter Feed